Програма ФФФ 2019

Програма на 9. Филозофски Филмски Фестивал (9-16 мај) и оваа година нуди 40 филмови од домашни и светски режисери, предавања, работилници, дискусии кои ја огледуваат филозофијата преку филмот...

Философијата за деца преку филмот

Деветото издание на ФФФ ќе понуди програма и за најмладите, сегментот насловен „Фил(м)ософија за деца“ од Едукативната програма со специјален гостин од Франција - Јоана Хокен, со која заеднички ќе дискутираме за филозофијата за деца преку филмот...

8' 19'' - 11 Јуни, Кинотека (21.00)
Специјална проекција на победничкиот филм според публиката
(бесплатен влез)

Прочитај повеќе

КРАДЦИ НА ГУЛАБИ - 10 Јуни, Кинотека (21.00)
Специјална проекција и
Q&A со режисерот Осман Наил Доган
(бесплатен влез)

Прочитај повеќе

ПИНА - 30 Мај, Кинотека (20.00)
Ретроспектива
Вим Вендерс

Прочитај повеќе

СОБА 666 - 29 Мај, Кинотека (20.00)
Ретроспектива
Вим Вендерс

Прочитај повеќе

СОЛТА НА ЗЕМЈАТА - 28 Мај, Кинотека (20.00)
Ретроспектива
Вим Вендерс

Прочитај повеќе

ТОКИО-ГА - 27 Мај, Кинотека (20.00)
Ретроспектива
Вим Вендерс

Прочитај повеќе

ИДА - 23 Maj, Битола - Центар за култура:
мала сала (20.00)
ФФФ Караван

Прочитај повеќе

БАДЈУ - 22 Мај, Прилеп - ЈОУ Градска Библиотека „Борка Талески“ (19.00) ФФФ Караван

Прочитај повеќе

ЗА ТЕЛОТО И ДУШАТА - 21 Мај,
Свети Николе
МСУ Державин (19.00) ФФФ Караван

Прочитај повеќе

ФФФ Караван - 20 Мај, Штип - Филмска академија при УГД Штип, (19.00)

Прочитај повеќе

Наградени филмови ФФФ 2019

Прочитај повеќе

JAZZ ВЕЧЕР со SILENT SPRING QUАRTET, 16 Maj, кафе бар Мартини

Прочитај повеќе

ЗАЛИВОТ СЛЕК - 16 Мај, Кинотека (19.00) и излагање на д-р Дејвид Сорфа

Прочитај повеќе

СТИКС - 15 Мај, Кинотека (21.30) - Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

ДЕЦА НА ЧОВЕШТВОТО - 15 Мај, Кинотека (18.30) и излагање на д-р Габриела Калчи Новати

Прочитај повеќе

Предавање: Film-Philosophy after Jacques Derrida – д-р Дејвид Сорфа, УКИМ Предавална 8 (11.00)

Прочитај повеќе

КРАДЦИ НА ГУЛАБИ - 14 Мај, Кинотека (21.30) - Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

Официјална селекција на краткометражни филмови - 2 ДЕН 14 - Мај, Кинотека (18.30)

Прочитај повеќе

8 МИНУТИ И 19 СЕКУНДИ - 13 Мај, Кинотека (21.30) - Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

Официјална селекција на краткометражни филмови - 1 ДЕН -13 Мај, Кинотека (18.30)

Прочитај повеќе

ГРАДИНА - 12 Мај, Кинотека (21.30) - Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

МОСТОВИ НА ВРЕМЕТО - 12 Мај, Кинотека (18.40) и Q&A со режисерката Кристине Бриеде

Прочитај повеќе

10 МИНУТИ ПОСТАР - 12 Мај, Кинотека (18.30)

Прочитај повеќе

БАДЈУ - 12 Мај, Кинотека (16.00) и излагање на д-р Марија Тодороска (независен филозофски истражувач)

Прочитај повеќе

ДИШЕЊЕ ВО МЕРМЕР - 11 Мај, Кинотека (21.30) - Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

ИДА - 11 Мај, Кинотека (18.30) и излагање на Наум Трајановски, докторанд (Полска академија на науките)

Прочитај повеќе

ФИЛОЗОФСКИ МЕДИТАЦИИ - POST GLOBAL TRIO
Аудиовизуелен перформанс

Прочитај повеќе

НАМЕ - 10 Mај, Кинотека (21.30) -
Официјална селекција на долгометражни филмови

Прочитај повеќе

ЗА ТЕЛОТО И ДУШАТА - 10 Mај, Кинотека (18.30) и излагање на
акад. Катица Ќулавкова (МАНУ)

Прочитај повеќе

НЕБОТО НАД БЕРЛИН - 9 Maj, Кинотека (19.00) и излагање на Марјан Вујовиќ од Југословенска кинотека

Прочитај повеќе

Отворен повик за долгометражни и краткометражни филмови на ФФФ 2019

Прочитај повеќе

Проекција на Најдобриот филм според публиката на ФФФ 2018 - „Крај мене“ (Beside Me) и Q&A со Теди Некула

Прочитај повеќе

Проекција на Најдобриот филм според жирито на ФФФ 2018 - „Граѓанинот“ (The Citizen) и Q&A со Роланд Враник

Прочитај повеќе

Воведно предавање во ФИЛОЗОФИЈА ЗА ДЕЦА со Дејвид М. Ларсон

Прочитај повеќе

Отворен Повикот за волонтери на ФФФ 2018!

Прочитај повеќе

Работилница за млади со професорот Стефан Сидовски

Прочитај повеќе

Средношколска видео лектира и Конкурс за есеј „Либерти Валанс: Правото на силата или силата на правото?“

Прочитај повеќе

Отворен повик за долгометражни и краткометражни филмови на ФФФ 2018

Прочитај повеќе

Присуство на Интернационалната конференција 'Moving Image & Philosophy'

Прочитај повеќе

Промоција на тематот „Филозофија и филм“ на списанието Филозофска трибина

Прочитај повеќе

Гостување на режисерот Абашишвили со победничкиот „Сè за луѓето“

Прочитај повеќе